Olika Typer Av Värmepumpar

October 05, 2023
Olika Typer Av Värmepumpar
Publicerad  Uppdaterad  

Värmelösningar för alla typer av befintliga värmesystem och lokaler.

Vi på Citcop har ett komplett sortiment av värmepumpslösningar speciellt för det nordiska klimatet och dess livsstil. Det gör att du kan hitta den bästa lösningen för just ditt hem – väggmonterade med en eller flera inomhusdelar eller system för att förse huset med både värme och tappvarmvatten. Nybyggnation, renovering eller komplettering. Vi har en värmelösning som passar alla typer av lokaler.

Anpasssar sig efter behovet
Ett värmepumpssystem med Inverter-teknik anpassar sig till husets behov och arbetar automatiskt med varierande effekt. Man kan nästan inte välja ett värmepumpssystem som är för stort, systemet anpassar effekten efter husets behov och arbetar inte i onödan. Givetvis ska man ta hänsyn till investeringskostnad relativt besparing.

Luftluftvärmepumpar
Värmepumpssystem med en inomhusdel och en utomhusdel är idealiska för kompletterande uppvärmning av såväl bostäder som kommersiella lokaler och hör till marknadens mest effektiva. Med bara en knapptryckning kan man få värme, komfortkyla, avfuktning och optimal luftrening från samma enhet.  Det finns också Multi luft/luft-värmepumpar med flera inomhusdelar för individuell kontroll över inomhusklimatet i olika rum, ”multi-aggregat” med två, tre eller fyra inomhusdelar passar bra till flerplanshus eller lokaler där rummen har olika behov. Med fler inomhusdelar ges möjligheter att anpassa temperatur, luftriktning och fläkthastighet efter behov. Med Panasonic multi kan man få värme, komfortkyla, avfuktning och optimal luftrening från samtliga inomhusdelar.

Luftvattenvärmepumpar, energibesparing för nybyggnad eller befintligt värmesystem som är vattenburet.
Vi erbjuder innovativa system för uppvärmning av både boendeutrymmen och tappvarmvatten. Produkterna är speciellt framtagna för vårt nordiska klimat och fungerar effektivt även vid låg utomhustemperatur. Välj luft/vattensystem baserade på Inverter-teknik. En energieffektiv lösning för dig som har vattenburet värmesystem och vill minska energikostnaderna med upp till 70%.

Om du ska välja Luftvattenvärmepump, Bergvärmepump eller Frånluftsvärmepump beror på husets energibehov  och vilket värmesystem du har idag. Luftvattenvärmepump och Bergvärmepump kräver vattenburen värme i huset och Frånluftsvärmepump kräver att du har ett anpassat ventilationssystem. Bergvärme kräver också att din tomt medger att det går att borra ett 100-200 meter djupt hål ner i berggrunden. I hålet sänks kollektorslang med cirkulerande vätska ned som pumpas upp till Bergvärmepumpen i huset. Vätskan i hålet håller en temperatur på 2–9° C grader beroende på djup och var i landet du bor och Bergvärmepumpen höjer temperaturen på vätskan till 35-70° C som sen anvvänds för att värma upp vattnet i dina radiatorer.

Kontakta oss på Citcop så hjälper vi dig att finna rätt modell efter dina behov.

Publicerad  Uppdaterad